Historia waty cukrowej swymi korzeniami sięga XVI wieku, gdzie we Włoszech była przysmakiem jedynie dla wybranych.
Działo się tak, ponieważ nie znano jeszcze żadnego urządzenia do jej produkcji. Wszystko zmieniło się w 1897 roku. Wtedy to William Morrison i John Wharton wynaleźli maszynę do produkcji waty cukrowej. Nareszcie dotarła do większego grona smakoszy. Z biegiem lat zaczęto produkować coraz więcej urządzeń do produkcji waty cukrowej, dlatego stała się przysmakiem wielu jarmarków, odpustów i festynów.
My postanowiliśmy pójść o krok dalej i w 2003 roku wprowadziliśmy watę cukrową, pakowaną w kubeczki o pojemności 500 ml. Dzięki nam smakiem waty można się cieszyć zawsze, wszędzie i bez żadnych specjalnych okazji. Latem, zimą, na podwórku, w szkole, w domu, na urodzinach, czy po prostu oglądając telewizję.
Nasze opakowania wyróżniają się starannie dobraną szatą graficzną, więc są łatwo zauważalne wśród innych produktów dostępnych w sprzedaży.
Do produkcji waty nie używamy żadnych konserwantów, dlatego jest tak samo naturalna jak ta, którą znamy z jarmarków. Dzięki zastosowaniu nowoczesnych urządzeń i najlepszych surowców osiągnęliśmy niewiarygodnie długi termin przydatności do spożycia sięgający 365 dni od daty produkcji.
Smak naszego produktu cieszy się zainteresowaniem zarówno w Polsce jak i w Europie.
--------------------------------------------------------------------------------
WATA CUKROWA O SMAKU CYTRYNOWYM
Na myśl o smaku soczystej cytrynki
wszystkim dzieciom ciekną ślinki.
Wata o smaku cytrynowym
jest smakołykiem super odlotowym.
Skład: cukier, aromat cytrynowy, barwnik E102, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, nie zawiera środków konserwujących.